21-09-2023

10.000e MG sinds 2019 de weg op… and counting

Sinds de Europese herlancering in 2019 heeft MG al 10.000 auto's aan klanten in Nederland afgeleverd.
10.000e MG sinds 2019 de weg op… and counting
  • Belangrijke verkoopmijlpaal sinds de herlancering van MG in Nederland
  • MG in de top tien van bestverkochte merken in de BEV-markt
  • Geëlektrificeerd modellengamma en netwerk van MG brandstores worden in rap tempo verder uitgebreid

MG heeft deze week een belangrijke mijlpaal bereikt. Sinds de Europese herlancering van het iconische merk in 2019 heeft MG in Nederland al 10.000 plug-in hybride- en volledig elektrische modellen aan klanten afgeleverd. Het jubileummodel werd deze week op feestelijke wijze aan zijn nieuwe eigenaar overhandigd.

Sinds MG vier jaar geleden de terugkeer van het merk op de Europese markt inluidde, noteerde het jaar na jaar verkooprecords. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering. In de eerste helft van 2023 leverde MG in Europa 61.572 nieuwe auto’s af, een toename van liefst 202 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In lijn daarmee steeg het Europese marktaandeel in de eerste zes maanden van dit jaar naar 1,33 procent (eerste helft 2022: 0,81 procent).

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Aiming Zhao (vice president SAIC Motor International Co), Ton Voorheijen (Facilitair Manager Homefashion Group) en Eric Berkhof (Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Group) onthullen de 10.000e MG sinds 2019

Marktaandeel elektrische MG’s +254% in één jaar tijd

In Nederland overtreft MG die Europese populariteit zelfs. Verkocht het merk in het jaar van zijn herlancering in 2019 in totaal nog 1.076 nieuwe MG’s, dit jaar waren het er tot en met juni al 3.011. In lijn met dat succes groeide het marktaandeel van MG in het segment van de volledig elektrische auto’s zelfs met 254 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft MG nu een plek in de top tien van bestverkochte merken in de markt voor elektrische auto’s veroverd. Dat succes is voor een belangrijk deel te danken aan de grote vraag naar de MG ZS EV en de MG4 Electric-serie.

 

Deze week werd het jubileummodel in het bijzijn van vertegenwoordigers van MG Motor Europe en Van Mossel MG op het hoofdkantoor van Van Mossel Automotive Group in Waalwijk overhandigd aan zijn nieuwe eigenaar.

 

“MG is here to stay!” verklaart Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Group, waarvan Van Mossel MG deel uitmaakt. “In vier jaar tijd hebben we met MG een solide positie op de Nederlandse markt veroverd. Dat hebben we consequent gedaan met uitsluitend geëlektrificeerde MG-modellen. Daarmee hebben we plug-in hybride- en volledig elektrisch rijden voor een brede groep consumenten betaalbaar en bereikbaar gemaakt, en dat blijven we doen. Sinds 2019 hebben we een gevarieerd programma van MG-modellen gelanceerd en nu is het tijd om de volgende stap te zetten.”

Vier nieuwe MG-modellen in 2024

Naast de MG ZS EV en MG4 Electric-serie bestaat de range momenteel uit de MG5 Electric, de EHS Plug-in Hybrid en het topmodel van MG, de MARVEL R Electric. Nu breidt MG dat gamma verder uit met twee belangrijke nieuwe varianten van de MG4 Electric – de sportieve MG4 Electric XPOWER en de MG4 Electric Trophy Extended Range – plus de vernieuwde MG EHS Plug-in Hybrid, die per direct leverbaar zijn bij de MG brandstores. Komend jaar komen daar nog eens vier nieuwe modellen bij, waaronder een compacte auto in het populaire B-segment én de spectaculaire, volledig elektrische MG Cyberster roadster.

In lijn met dat groeiende modellenprogramma en de toenemende verkopen blijft Van Mossel MG het landelijke netwerk van MG brandstores en servicepunten verder uitbreiden. Waar het merk in 2019 nog startte met één brandstore, zijn dat er momenteel vijf (in Amsterdam, Breda, Leidschendam, Nijmegen en Rotterdam), plus nog eens negen servicevestigingen. De komende periode komen daar nog eens vijf nieuwe brandstores bij (in Purmerend, Goes, Groningen, Den Bosch en Roermond).

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Van Mossel MG
Stijn Blankers
Tel: +31 6 27 29 32 55 
E-mail: MG.PR@vanmossel.nl